Fördelar med leveransspecifika bruksanvisningar

Trött på bruksanvisningar som berättar allt annat än det du behöver veta? Det är dina kunder också. Därför väljer allt fler företag att använda sig av leveransspecifika bruksanvisningar. Det innebär att kunden får en specialanpassad manual för exakt den maskin och de tillval kunden har beställt. Utan att behöva läsa om tillval och konfigurering kunden inte valt.

För dig som erbjuder produkter som går att konfigurera på många olika sätt, med olika tillval, är detta perfekt. Historisk har man oftast använt en bruttomanual som täcker flera olika modeller och tillbehör. En lösning som gjort det svårt för slutanvändaren att hitta rätt bland all information. Men med dagens smarta teknik går det istället lätt att sammanställa en bruksanvisning som motsvarar exakt den konfiguration som slutanvändaren beställt eller bett om en offert på. Det förenklar vardagen, stärker ditt företags varumärke och sparar tid och pengar.

Tekniken innebär att en datasträng lagras utifrån den konfiguration som kunden väljer. Den utgör ett recept på vilka stycken som ska sammanställas till en bruksanvisning. Manualen kan publiceras i flera olika format. Till exempel på en webb, i tryckt form eller i en maskins manöverdisplay.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan göra bättre bruksanvisningar till dina kunder.